Plugg!!

Imorse var jag på tentaförberedande seminarium. Gick bra, och det verkar inte alls som en svår tenta. Iallafall tänkte jag plugga idag, för har skjutit upp det lite.. hehe. Men är helt ledig imorrn så får väl sitta lite då också. Äntligen lite alone time med Bryman. Min kärlek. ♥
 
Vad skulle jag göra utan ina samhällsvetenskapiliga teorier? ♥
 
 

Härlig kyla!

Såg på Facebook att väderprognoserna i Älvsbyn ser bra ut för nästa vecka... Vill bara understryka till alla Stockholmsvänner att det här är temperaturer jag är van vid, -396 grader. No big deal liksom.
 

En familjehelg senare..

Igårkväll åkte mamma och Lina tillbaka hem till Älvsbyn, så följde med dom till centralen och sa hejdå. Har varit superroligt att dom har varit här, var ju ett tag sen jag såg dom. Speciellt Lina, henne har jag inte träfat sen jag flyttade hit. Nästan 2 månader sen ju! :O Så det var roligt att ha en liten familjehelg och bara gå runt på stan, äta ute, mysa i läggan, brotta ner Lina, äga ut mamma.. Ja, allt det man gör med sin familj. Sen tog Lina bilder typ 24/7, vilket är lite kul att ha kvar. 

 
 
 
 
 
 
Vet att det är grym kvalité. PUSS.
 

Glögg?

Nu är det jul igen..!


B&J

Idag åkte vi ut till Globen och tittade lite, och så fick det bli lite shopping i gallerian vid Globen. Vad finns där om inte Ben & Jerry's? ;) käkade en glass i en strut som var doppad i kokos. Det var fett gott, nomnom!!


Frullebulle!

Ligger i sängen och myser med syster och ska strax gå och käka frulle med mamma. :) dagens planer är lite oklara, så vi får se hur det blir. Tack för alla fina kommentarer förresten, blir alltid så glad när ni kommenterar! :) kommer ni förresten ihåg att vrida tillbaka klockan?? 1 timme extra, bara sådär!! Skönt!!


Höstbilder från Vasaparken!

Idag var det så fint väder så jag, mamma och Lina bestämde oss för att ta en promenad i Vasaparken, Där var det som valigt så himla vackert, så vi passade på att låta mamma ta lite härliga höstbilder, hihi. ENJOY!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just chillin'

Har precis kommit hem från en härlig promenad i Vasaparken men mamma och Lina. Sen gick vi vidare till Solna och tittade på Friends arena. Nu är mamsi och handlar, och vi chillar lite i väntan på att börja laga lite smarrig middag!

 
 
 

Familj på besök!

Efter avskedet av Josef drog jag till Ikea med mamma och syster som kom idag. Första besöket på IKEA för den här helgen, och om jag känner min mamma rätt blir det fler. Nu ska vi hem och laga kycklinggryta och sen blir det en myskväll med lite spa, godsaker och så en film på det. Funkar för mig. :)




Nailpolish

Har använt ett nagellack från Depend som är silverfärgat. Har varit spektisk till det förr, men det är faktiskt riktigt snyggt!! Lätt att matcka till nåt färgglatt plagg och svarta skinnbyxor med snygga silverdragkedjor. Det kan också vara snyggt till en väldigt enkel outfit. Man behöver inte krafsa på med så mycket smycken om man inte känner för det. Enkelt med snyggt helt enkelt! :D
 

Avsked

Har precis tagit farväl av en mycket kär vän. Josef och hans familj är flyktingar som har kommit från Irak och bott i lilla Älvsbyn i 5 år. Idag måste dom åka hem till Irak igen. Efter 5 år. Jag kan skämmas så mycket över Sveriges utrikespolitik att jag blir spyfärdig. Den här familjen har verkligen inte gjort en fluga förnär, och att dom inte ska få stanna kvar efter att ha etablerat sig i samhället är för mig sjukt. Vi är många som har reagerat över detta, och många har försökt påverka Migrationsverkets beslut. Tyvärr räckte det inte denna gång. När jag träffade Josef och Granberg på en fika nu kändes det bara så overkligt.. Ett avsked som ingen ska behöva ta. Nu önskar jag bara hela familjen lycka till, och hoppas att vi en vacker dag kan ses igen.




Love

Alltså jag vet inte om det bara är jag som tycker att det är kul, men våran lärare som vi har nu heter Love i förnamn. Det är ju jättegulligt och så, och han är en rolig prick. Men när han mailar ser det ju genast ut som att hans namn är ordet Love istället. Charmigt.
 
 
 
 
 
 

Sovmorgon!

Oopsi, jag vaknade nyss, hehe! Tror jag var lite trött, har sovit 11 timmar inatt.. Men skönt var det! Jag fullkomligt älskar när man inte har nån tid att passa på morgonen utan kan sova lääänge! Okej om man sen har nån tid senare på dagen, men innan 12.. Nej, det är bara jobbigt. Igår när mitt alarm ringde och jag visste att jag inte kunde snooza (hade ställt klockan så sent som möjligt så att jag precis skulle hinna bara för att få sova så länge som möjligt) var det första jag tänkte att jag bara skulle snooza litelitelite. Men som tur var ramlade min kudde ner rån sängen när jag stängde av alarmet, så när jag skulle lägga ner huvudet var den gone. Då var det inte så skönt längre, och att ta upp kudden var typ lika jobbigt som att gå upp, så jag gick upp. Tur det, för jag hann precis.

I know you like it!

F to the N

Imorse när jag satt på bussen märkte jag att alla bussar vi mötte hade flaggor uppsatta där fram. Blrjade tänka vad det kan vara som är så speciellt idag..? Eftersom det inte var kanelbullens dag och inte alla hjärtans dag kunde jag konstatera att det knappast kunde vara jätteviktigt. Dock var jag ändå nyfiken på vad det var som firades. Började kolla på Aftonbladet, men fastnade bara i massa annat. Men när jag kom till skolan frågade jag mina klassisar om vad tusan det var som försigick! Det var ingen som visste, men efter att ha kollat i en vettig kalender kom vi fram till att det är FN-dagen idag. Men kanon!!! Klart att vi ska fira med flaggor sånt idag. Hur kunde jag missa denna vitala dag, det är ju frågan!!?!


Förebyggande plugg..!

Imorse var jag på seminaium, det gick bra. Så bra att vi fick sluta mycket tidigare. Me gusta! Nu tänkte jag försöka skäroa till mig lite och plugga inför tentan. Uppsatsen är klar nu, så har inget mer i studierna förrän på fredag nästa vecka när den fruktade tentan är. (Okej, kom på att vi har ett tentaförberedande seminarium på onsdag nästa vecka, men det är ju bara repetition och sånt.) Eftersom min mamma och min fina lillasyster kommer tidigt på fredag morgon (och då menar jag tidigt, tror mamma snackade om 06.30. Får rysningar bara jag tänker på hur tidigt det är) och dom ska stanna hela helgen och åka hem på tisdag, så ska jag försöka plugga lite innan nu så att jag kan hänga med dom och så. Lär väl bli mammas obligatoriska besök på IKEA (i plural), mys på stan, målning/fixning in the lägenhet, god mat, och massa andra trevligheter när dom kommer ner! ;) 
Komsikomsi sis!
 

"Man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen."

Alltså sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar igår.. vad ska man säga? Så sjukt berörande serie. Jag är så tagen efter varje asnitt, man kan vetkligen inte förstå hur livet kan ha sett ut och fortfarande ser ut för en del idag. Hemskt. Fruktansvärt hemskt. Är väldigt glad att serien har uppmärksammats så mycket, den är värd att uppmärksammas. Kul för Jonas Gardell också, haha. 

 

Måndag..

Dagens citat: 
"Hur är det idag?"
"Det är måndag.."
 
Sant. Har ändå haft en bra dag. Men tog misstaget att ta täckjacka idag. Vem försöker jag lura?! Det är inte norrland längre! Jag höll ju på att tuppa av idag på tunnelbanan för att jag var så otroligt varm. Alltså helt sjukt mega varm som en kokande eld (ja, sådana finns det minsann gott om). Så nu tar jag det bara piano och laddar för sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar. Ska käka lite granatäpple och lite annan frukt och bara mysa framför TV:n. Behövs såhär i hösttider. Känner faktiskt litelite i halsen, men jag är ju inte den som är den, så det ska jag väl överleva. 
 
 
 

Nymble

Igårkväll drog jag till Nymble, blev där ganska länge. Vad ska jag säga mer? Grym kväll helt enkelt! :D Tog en bild i början av kvällen, men tog tyvärr inga fler sen. ;) 

 

Kusinlunch

Idag regnar Stockholm bort, tror jag. Har därför sett till att inte vara ute allt för mycket. Mötte upp mina fina kusiner för en lunch på Vapiano. Samuel bor här nere, och Maria är nere på besök över helgen så då passade vi på att stråla samman. Jag åt pasta carbonara (ja, jag är feg som inte vågar testa massa nya specialrätter, men man måste ju köra lite safe ibland) och till efterrätt tog jag en panacottaliknande historia med färska jordgubbar. Det var hemskt gott, mums! Vi satt och surrade ganska länge och det var hur mysigt som helst. Måste göras om!!

Min mat när jag precis hade börjat käka! Tänkte ta en bild på efterrätten, men råkade äta upp den istället.. Oops! ;)

Pizza-time!

Har suttit med min grupp idag och skrivit en uppsats. Nu är vi typ klara med utkastet, så det känns väldigt skönt!  Blir väl lite finjusteringar sen nästa vecka, men grunden är klar. Vi satt hemma hos Lisa och pluggade och sen beställde vi hem pizza och åt till lunch. Har inte ätit pizza på evigheter, förutom att jag åt det igår. Haha, fail. Men det fick funka ändå. 

Åt en Tropicana, alltså med både skinka, annanas, banan och curry. Brukar inte ta den men det var nomnom!


Nu ska jag slå in ett paket (hihi) för Biggis fyllde år igår så hon ska ha en middagsbjudning för att fira imorgon. Ska bli trevligt! :) Sen ikväll ska jag dra ut med Antonia och Kristine och rocka dansgolvet! Nice nice!! :D
 

Nya höstkläder!

 
 
Som en riktig modebloggerska? Yeye! Har köpt massa saker som jag inte har visat, kan ju vara lite kul att se sånt ibland, eller vad tycker ni? Har bland annat ny väska och lite andra nya kläder som jag kan visa nån gång om ni vill det!! :)
 
 
 
 
 

Besök på Operan!

Idag fick vi göra vårt skoljobb på Operan! Var riktigt kul att få springa runt överallt där och se hur det ser ut backstage i alla kulisser och så också..! Det är verkligen fina miljöer om man säger så! Tog lite bilder så att ni kan få se lite! :)
 
Sen gick jag en sväng på stan med Mattias från min grupp. Vi gick på NK och sen på sturegallerian. Ojoj, så mycket fina (och dyra) saker det finns att köpa alltså. Sen gick jag till Lindex påväg tillbaka till tunnelbanan, och det resulterade i en kofta och en vit topp. Kan visa bilder sen! :)

Var en riktigt varm och härlig dag idag. Därför kländes det extra avlägset med tanken på snö. Men snöat har det uppenbaligen gjort uppe i Norrland idag. Tacka vet jag Facebook. Man vet att man är norrlänning när hela ens nyhetsflöde handlar om snö- right? ;) Nåja, överlever nog ett tag till utan snö, faktiskt. 

Här är lite bilder från Operan idag!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KÄRLEK.

Amanda ringde nyss och sa att dom har bokat resan nu! Finally!! :D Ska bli grymt kul när dom kommer ner på besök, can't wait! Jag kan inte vara skapt att klara mig utan er, ni är för underbara girls!

 
 
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Det är dom små sakerna som gör det!

Nästan varje dag är det nån som delar ut gratis-grejer och reklam eller flygbland för det ena och det tredje utanför universitetet. Tycker det är supermysigt när det händer lite grejer! Idag var det nåt om Jurist dagarna. Kul, för då fick jag mig en gratis tablettask!! En sån liten grej kan göra en regnig måndag lite trevligare. Tummen upp!!

 
 
 
 

Chokladmys!!

Avrundar den här söndagskvällen med en kopp varm choklad med skummad mjölk och kakao. Mums!!


Felix Baumgartner

Det omtalade rekordhopp som Felix Baumgartner gjorde ikväll.. ja, vad ska man säga? Sjukt. Helt sjukt. Men verkligen tur att han klarade det. Hade blivit lite lätt jobbig stämning annars bland alla inblandade. Hur ska man liksom som familj i direktsändning hantera att ens son dör?! Inte jättekul kanske. Men väldigt modigt gjort av Felix, vilken grabb!!


Taken 2

Bion vi såg igår var alltså Taken 2. Den var väldigt lik den första filmen, det var ju som samma stil. Men jag gillade faktiskt den nya filmen väldigt mycket eftersom att den var välgjord och hade bra dramaturgi. Hela tiden förstod man kanske dock hur det skulle sluta, men en del kort som man inte var helt säkra på kunde de spela ganska mycket på så att spänningen ökade. Jag är ju lätt rädd/stressad i thrillers, så jag tycker om att jag verkligen kan leva mig in i det som händer. Filmen blir så mycket bättre då. Sen var det väldigt bra klippt tycker jag, och det gör mycket. Även bilderna var fina, och man såg klara skillnader mellan olika miljöer vilket var bra tänkt. Lite väl mycket fokusskiftning i en del närbilder, men samtidigt gillar jag det. Det var också framförallt en replik som jag älskade, den var klockren, och så var det en scen som jag också tyckte var helt underbart genialisk!! Oj, nu blev det här lite ingående. Men iallafall: Bra film. Gillade du ettan gillar du troligen den här. Se den på bio, det är en bra biofilm. You got it? Great!! :D

 
 
 
 
 

Härlig fredag!

Igår hade jag tänkt ta en lugn eftermiddag och kväll för en gångs skull och lägga mig tidigt. Yeah, right.. Istället blev det at jag mötte upp Stina för att ta en fika (vi fikade högst upp i Kulturhuset, skitfin utsikt!!) och sen springa på stan. Köpte mig en ny väska och ett fodral till min Macbook, så det blev kanon. :) 

Sen blev det så att jag och Kasper impuls-drog på bio. Vi stressade i oss middag och löpte dit, och vi hann faktiskt, men då fanns det inga bra platser kvar. Så vi bokade en nattbio istället och så drog vi på Lions bar och softade efter veckan. Sen drog vi in en sväng på nattklubb och dansade, och sen var vi astagg på bion!! Vad klockan var innan jag var i säng vill jag inte ens tänka på, men det blev en superrolig eftermiddag/kväll! Får väl kanske ta min lugna kväll ikväll istället, känner att det skulle sitta fint för mig just nu.. :D

Jag och Stina är nöjda efter lite gotteligott fika!!

Härlig utsikt på Stockholm i eftermiddagsolen! :)

Leker med Photo Booth!

Erika, is that you?!

Men HALLÅ!!!

Vänta, härmar du mig..?!

Well, I sort of like you anyway..

..så vi kanske kan komma överrens iallafall!

Puss på dig!!

 

Torka aldrig tårar utan handskar!

Såg på "Torka aldrig tårar utan handskar" igår. Första avsnittet av 3, om jag såg rätt. Det är ett program om AIDS och hur situationen såg ut för homosexuella i Sverige förr i tiden. Det var väldigt hemskt att se, men samtidigt var programmet mycket välgjort (fantastiska bilder, bra musik, bra liknelser, en story.. allt. Och ja, man blir skadad att lägga märke till allt sånt efter att ha medverkat på några filminspelningar). Tycker att alla borde se det, faktiskt. Tänk på hur svårt det kan vara att vara homosexuell i dagens samhälle. Då ska vi komma ihåg att det har varit mycket tuffare tidigare. Alla kommentarer och skällsord de människorna har fått ta emot borde ingen behöva ta. Vem man attraheras av kan man väl inte välja?! Jag förstår därför inte varför det ska vara en sån himla stor grej att man gillar en av samma kön? Fruktansvärt omoget. På samma sätt som jag attraheras av killar kan även andra killar känna, det är bara att respektera. 

Duktiga skådespelare!
 
 

Same same, but different

Hade ett kort seminarium imorse, efter det lunchade jag med min grupp och sen har vi skrivit klart vårat pm. :) nu är det inlämnat, och imorgon är vi lediga. Härligt! :D

Ska steka lite korv och fixa ihop potatismos strax till middag. Sen tror jag att jag ska ta på mig riktigt varma och sköna kläder och gå en stadspromenad. Älskar verkligen det!!


Losing you is like living in a world with no air


Taggar igång för Solsidan!

Igårkväll var jag ute med Steffi och massa kompisar till henne, det var grymt kul! :) Idag har det blivit en väldigt lugn dag, och nu har jag precis käkat en supergod middag, fläskkarré, pmooen (Okej, wtf?! Det ska alltså stå pommes men det gick inte jättebra att stava såg jag nu.. ), pepparsås, beasås och majskolvar. MUMS!


Nu taggar jag igång till kvällens höjdpunkt: Solsidan. Älskar den serien fett mycket, det är nog bara min pappa som älskar den ännu mer. Han sitter bänkad varje avsnitt, jajjemän! Hoppas bara att avsnitten håller samma standard som tidigare säsonger..!

Järngänget..!

Morgonsol!

Sitter på balkongen och undrar om jag har vaknat upp mitt i juli?! Solen skiner och det är asvarmt. Att det är oktober känns som ett skämt! Ska ta vara på dagen idag och ta en promenad till hagaparken, och sen kanske ut på stan en sväng.


Myskväll!

Igårkväll var.. ja, sjukt bra helt enkelt. Imorse var det inte lika kul, men vi började inte förrän 13 och hade bara en föreläsning så det var skönt! :D Ikväll blev det en riktig myskväll. Jag och Biggis hyrde film och köpte gotta och bara mös framför tv:n. :) Vilken film vi såg? Last night. Den var lite annorlunda, men faktiskt bra. Gillade inte slutet dock. Men bra musik, fint manus och (mestadels) bra bilder. Då vet ni det!

 

Kanelbullens dag!

Måste pressbyrån sälja bullar överallt så att hela Stockholm luktar kanelbullar?! Man kan verkligen inte missa att det är kanelbullens dag om man säger så. Har gått och varit sugen hela förmiddagen, men nu har jag fått äta lite bulle, så då är jag nöjd. ;)

Har varit trist väder idag, regn och lite kallt. Men ändå var det sjukt vackert, alla färger på löven och så.. Gillar framförallt när det blir blandat rött, gult, och orange.. 

Från föreläsningssalen idag. :)
 

Nu ska jag dra ut med mina classmates, det är wine night ikväll! Cya! :D
 
 
 

Ska lämna in tentan!

Är påväg till universitetet. Nu ska tentan lämnas in!




Kvällsprommis och tenta- finslipning!

Har gått en promenad ikväll med Stina och surrat på om allt möjligt! :) superhärligt!!

Sen har jag bara finslipat på det sista på hemtentan, nu är den utskriven och klar. Firar med blåbärs-te och mackor! :D


Don't get it..!

Förklarar ofta saker och vill verkligen att folk ska förstå vad jag menar. Men för nån dag sen blev det lite kaos, för då började jag förklara, och sen mitt i förklaringen säger jag att jag inte fattar. Om jag svarar på min egna förklaring att jag inte fattar, hur ska den jag talar om nåt för då kunna förstå det? Note to self: Försök förstå vad du själv ska säga när innan du säger det. 




 

Tentaplugg i Spånga!

Åkte ju som sagt in till Spånga idag för att plugga med fina klassisar! Fick åka pendeltåg för första gången idag btw. Glad tjej! Med ett avbrott för donken och ett antal avbrott för snack kunde vi fokusera bra på tentan mellan varven. Är väldigt kul att kunna vara tillsammans och plugga, då ka man bolla tankar och idéer med varandra. Jag kan lätt tappa fokus om jag är själv, men när man är fler kan man peppa varandra. Och så hade vi ju Justin Bieber som jag råkade slå igång (RÅKADE, okej?), så alla fick As long as you love me på hjärnan. Gulligt! 

Såg en väg som hette Mellangårdsvägen idag! Började självklart dirr tänka på vägen uppe i Norrbotten, där våran stuga Mellangård ligger. Blev lite nostalgisk, är så mysigt där alltid!

Jag fick åka bil TVÅ gånger idag. Känslan när man bara får sitta i en bil efter tre veckor.. 
 
 
 

Tidig morgon!

Tidigt imorse åkte Julia hem. Kunde typ inte somna igår, för Julia började känna allergi för katten och fick tugnt att andas. Så började stoppa i henne medicin och bricanyl och massa vatten. Sen var vi ju pigga.. Så att somna tidigt (som vi hade planerat) gick väl ganska obra. Helt sjukt trötta gick vi ändå upp imorse och jag följde henne till flygbussen. 

Har haft en grym helg, tack för det Julia!! 
 
Nu sitter jag och försöker skriva lite på min hemtenta (som jag inte har skrivit på sen i torsdags, bra bra!), och strax ska jag dra till Spånga (?!) på pluggdate med några från klassen. Kan ju vara skönt att peppa varann lite och ge lite feedback. ;)

 

RSS 2.0