Min starka syster!

Många av er vet säkert vem min syster är, och kanske har läst hennes blogg. Jag måste bara få skriva att jag verkligen beundrar henne som satsar så mycket på träningen! Under hela tiden på universitetet har hon varit väldigt ambitiös när det gäller pluggandet, men det har inte stoppat henne från att hela tiden få med träningen. Alltid humöret uppe tidigt på morgonen för att träna, och hon tar verkligen ut sig till max istället för att hålla på och kröjma och komma med ursäkter. Bestämmer hon sig för att deffa gör hon det, trots att det är psykiskt jobbigt. Hon är verkligen en förebild för mig när hon sätter upp nya mål och faktiskt strävar och kämpar varje dag får att nå dom. Om ni inte har kikat på hennes blogg tycker jag att ni ska göra det, http://emmanyymaan.se/
Du är en förebild för mig, sis!

När du är glad, blir jag glad!

Grym kväll!!

Efter tacoslagandet (japp, vi lyckades!) mötte jag och Julia upp finaste Stina för en fika! Det blev en chokladkaka och en chailatte för min del. Mycket gott! Sen drog vi hem till mig och käkade lite äppelkaka och hade väldigt trevligt! Stina har köpt en iPhone 5, så vi hann även leka lite med den! :D


Magic Mike

Igår strosade jag och Julia runt på stan och bara tog det lugnt! Sen på eftermiddagen/kvällen gjorde vi en liten utflykt till Kista och såg bio med Ellen, Magic Mike. Har velat se den jättelänge, så det var kul. Själva filmen var väl både och.. ingen direkt handling, men ack så mycket ögongodis genom heeela filmen. Sen hängde vi ett tag hos Ellen, och när vi väl hade tajmat in en av kvällstunnelbanorna hem inser vi att Julias telefon minsann inte hann med oss hem. Så det var bara att vända, och sen vänta på ännu en tunnelbana. Haha, snark. När vi äntligen var hemma hde vi tänkt se klart en film, så vi gjorde det trots att de var lite sent. Sen var båda helt döda (nej, jag vet att man aldrig kan säga att man är helt död, men ni fattar) så vi somnade direkt. 

Senare idag ska vi försöka ge oss på matlagning (JA, vi åt faktiskt på Max igår och JA, vi är stolta över det) så vi får se hur det går. Men vi tänkte bara snöra ihop lite tacos, och det är ju väldigt simpelt. ;) Sen när Stina har jobbat klart ska vi ta en fika med henne, och sen drar vi hem till mig och bara myser. Ska bli väldigt kul! :D Är ju förövrigt Lidingöloppet idag, får se om vi kanske tar oss ut på stan och ser det nå.. Den som lever får se!


 

Fredagshäng i stan!

Igår kom Julia hit så vi tog en promenad i city och bara snackade. Sen tog vi det bara lugnt och såg en film. Idag ska vi ut och springa runt på stan. Kommer att bli mycket roligt. :D Ha en fin fredag allihopa!
 
 

Miles can't tear us apart!

Tänk vad mycket bättre en förmiddag kan bli av att få surra med en fin vän i telefon! Love you! ♥


Första tentan!

Fick min första tenta ever idag- en hemtenta! Nu har jag paniiik, kanske ni tänker? Men nej, inte alls faktiskt. Konstigt nog. Tidigare har jag ryst vid bara tanken på tentor, och verkligen inte sett fram emot dagen jag själv ska behöva dras med dessa hemska påhitt. Men det är nånting med utbildningen jag går som känns så.. vettigt. Hela inställningen från våra lärare och föreäsare.. Nej, jag vet inte vad det är men jag gillar den. Idag när vi fick tentorna fick vi över 40 frågor (som vi själva i smågrupper har konstruerat), varav vi ska välja 3 stycken att besvara. Det gör ju att man verkligen kan välja det man tycker låter mest intressant och faktiskt skriva tentan utan ångest eller tidspress, då vi även har lång tid på oss att skriva tentan. Det viktigaste våran lärare ville säga till oss idag när hon delade ut tentan var att vi skulle ha kul! Även om en tenta kanske aldrig känns jättekul såhär innan man kommer igång gillar jag verkligen tänket. Och har absolut ingen stress eller ångest. Oerhört skön känsla, faktiskt! 

Och ja, jag gör smygreklam för Coop! ;)

Får spontanbesök från Älvsbyn helgen!!

Min fina vän Julia snackade med mig igårkväll och sa att hon saknade mig så mycket att hon funderade på att boka en resa i helgen så att vi skulle kunna träffas. Jag tyckte att det lät som en väldigt bra idé, och imorse bokade hon!! Så på torsdagkväll kommer min fina vän ner och tillbringar helgen här med mig! Känns väldigt kul att få ses igen, för det är nåt speciellt med älvsbyvännerna jag har.. Den kärlek och glädje jag känner till er är total! ♥ 

Ska bli kul att ses igen, vännen!

En lyxig helg med Dirty Dancing och kändisfest på Grand Hotel!

Jag kommer än ihåg när jag såg affischen för Dirty Dancing första gången. Då tänkte jag direkt att den däääär, den skulle jag verkligen vilja se! MEN, den går i Stockholm, så det blir lite omständigt.. När jag var ute och gick förra veckan lyckades jag gå förbi Berns och China Teatern, och såg affischerna "live", haha. Då visste jag att jag bara skulle se den! Det gjorde jag också, i lördags. Den var maaaagisk. Verkligen sjukt bra! I slutet när Johnny sa "Nobody puts Baby in the corner" och sen när lyftet kom var jag helt till mig!!! Får ni chansen- SE DEN.

 

Om det hade varit nog med roligheter där hade jag varit mer än nöjd, men så var inte fallet. På söndagen var jag nämligen på galapremiären av den nya svenska thrillern "Hypnotisören". Det var riktigt trevligt med kameror och röda mattor överallt! ;) Filmen var grymt bra, tycker jag. Sen har den ju redan fått massa nomineringar och liknande innan den ens har kommit ut, och det säger en del. Men filmer som är regisserade av Lasse Hallström har ofta blivit väldigt bra. Det som är lite extra coolt är att Lasse inte har varit mer än ett par dagar per år i Sverige under dom senaste 25 åren, men nu kom han hem från USA för att göra den här filmen. Och lyckades få med sig Micke Persbrandt, Lena Olin, Tobias Zilliacus, och många fler. Stort i svensk filmhistoria! Eftersom att jag var med och hjälpte till bakom filmen stod mitt namn i eftertexterna, tänk er den känslan alltså!! Går inte riktigt att fatta..! Sen drog vi vidare till Grand Hotel där hela festen var och där var det väääldigt exklusivt. Så min kväll- och hela min helg- rockade ganska hårt måste jag säga! Love life. ♥

I pausen på Dirty Dancing. Väldigt glad tjej!!

Utanför vid Berns!

Välkomnande och mingel på Rigoletto innan filmpermiären!

Filmstjärnorna tackar för sig efter filmvisningen!

Röda mattan påväg in till Grand Hotel!

 
 
Det bjöds på alla möjliga tilltugg och drycker!

Alla hade fullt upp med att testa alla olika delikatesser!

Vimmel på festvåningen på Grand Hotel! Vilken kväll. ♥

Finbesök!!

Igår var jag ledig så tog en slappardag, och på kvällen blev det utgång med klassen. Mucho trevligt. Men det trevliga slutar inte där- mamma kommer nämligen och hälsar på över helgen! :D Hon är nere på jobb här och passar på att stanna lite. Ska bli grymt kul att få träffa henne igen!!

Det farliga med Stockholm..

Det absolut farligaste med att bo i centrala Stockholm (okej, förutom våldsamma människor, våldtäktsmän, psykopater och dolt liggande bananskal på gatan) måste vara att man blir så sjukt fattig! Det går ju typ inte att gå utanför kvarteret utan att komma hem med en märkbart tunnare plånbok. Man kanske borde börja låsa in sig själv i lägenheten om dagarna, eller som alternativ lösning låsa in alla pengar man kan komma över..? Vore helt klart praktiskt. :D Haha, det ironiska är att jag precis ska dra och handla nu. Lyckat! ;)




Be the type of person you want to meet.

Har haft den här bilden som bakgrund på min iPhone ett tag nu. Är riktigt bra att påminnas om faktiskt! När man möter en sur busschaufför eller nån som verkligen har vaknat på fel sida kan jag bara le för mig själv och tänka att jag inte ska sjunka till den nivån. Finns så mycket annat man kan göra här i livet än att gå och vara otrevlig hela tiden utan anledning! ;)
 

Utkast: Sep. 17, 2012

I fredags blev det mys och tjejsnack med Stina och Ellen! Vi såg Crazy, stupid, love. Grymt bra film! Att det råkar vara med en hunk i filmen var väl inte heller en nackdel.. ;)

Igår var det sittning och sen utgång med klassen, fett nice. :) Så idag har jag dragit en snabbis till gina och blivit fattig, och sen har jag bara tagit det lugnt och laddat inför en ny vecka. Har ju trots allt en skoldag i veckan (onsdag). Alla andra dagar är jag alltså ledig. Nog finns det folk som har det sämre! ;)

Har nog inte skrivit så mycket om det, men det bor ju en katt här också. Totalt hundraprocentigt sällskapssjuk och följer alltid efter en. Men hemskt söt. Som ni ser på den fina bilden, haha. Say hello to Sigge!

Spännande spabehandling och utgång!

Har ju varit förkyld, men följde med Biggis på en liten spabehandling eller vad man ska kalla det igårkväll. Vi var i ett "saltrum". Där sitter man som typ i en bastu och så är väggar och tak gjorda av väldigt finkornigt salt. Under behandlingen får man speciella skyddskläder så att inte saltet ska hamna överallt, och sen får man ligga där och lyssna på väääldigt vkopplande musik samtidigt som ett bildspel med massa fina bilder visas. Man känner inte saltet, det är bara i luften. Men att åka på en sån behandling kan hjälpa dig att få mindre astma, bättre immunförsvar, osv. Jag var ju lite förkyld och helt tung i hela kroppen innan, men det var verkligen som att man bara slappnade av och sov/var allmänt okontaktbar. Efteråt var jag myyycket piggare, och mer avslappnad än jag varit på riktigt länge. Så det var absolut en kul grej! :)

Idag har jag varit på universitetet, sen satt vi och jobbade litegrann i smågrupper. Det är riktigt kul att umgås med nya människor och bara ha det gött. På kvällen blev det utgång men börjar ju så snuskigt tidigt nowadays (klockan 9, skjut mig!), så drog hem och tänkte försöka få mig lite sömn.. Får drömma mig tillbaka till avslappningen i saltrummet, då lär jag inte vara vaken många sekunder till..!
 

ENORMT sjuk?!

Nu efter en dryg vecka här i huvudstaden måste jag säga att jag trivs mycket bra! Sjukt härlig klass, BRA föreläsningar, soft schema, bor centralt, härligt väder, shopping.. Love it! Imorgon är jag ledig, weehoo! ;) Passade ganska bra eftersom att jag har dragit på mig en förkylning. Not nice. :( Sen har jag blivit så bortskämd eftersom att jag aldrig (läs: väldgt sällan) är sjuk, så nu när jag bara har att hosta och snuva och snackar med mina kompisar så säger jag att jag har nog aldrig nånsin varit så här sjuk, för jag mår sååå dåligt, osv. Lite krydd kanske, men det får man ta. Så nu hade jag planerat att bli frisk så att jag orkar med morgondagens planer.. :)

Kvällsmys på balkongen!

 


Påväg till universitetet!


Utgång och shopping!!

Igår var vi ute med klassen på Bojan! Var grymt kul att hänga med alla och det finns verkligen hur nice folk som helst i klassen. Idag har jag hängt med Stina på stan i några timmar och shoppat mig fattig.. Men oj vad mycket det finns här i stan! Att bara på några få minuter från själva city är inte så dumt det heller. ;)


Härlig kväll på Söder

Ikväll åkte jag och Biggis ut till söder! Bussen går precis exakt runt hörnet, och sen kan man åka med den bort till gamla stan, och vidare till söder. Vi tog en fika på ett jättemysigt café där med utsikt över grönan, Skansen osv. Sen strosade vi runt lite där, var jättemysigt! :) tänker på er läsare, så tog lite bilder! Pluspoäng till mig! ;)


Då var man student på universitetet!

Efter mitt första dygn som Stockholmare är jag nu mer tacksam än nånsin för Google maps! Har varit rätt svårt att börja få kläm på hut man ska ta sig från olika platser och vilken tunnelbana man ska ta, men några stationer åt fel håll är ju inte hela världen då det är superenkelt att vända..! Har införskaffat mig ett tunnelbanekort, så nu kan jag åka vart jag vill (ja, inom Stockholm då, såklart) dygnet runt. Så nu kan jag åka (och åka fel) en hel del. ;)

Sen har jag ju även haft min första dag på universitetet. Kändes riktigt nice so far! Stor klass med många som verkar hur trevliga som helst. Våra lärare var grymt roliga och förhoppningsvis är dom även bra på att undervisa. Känns väldigt kul att få vara på föreläsningar som faktiskt verkar intressanta! :) Ett stort plus var också att föreläsningssalen vi var i var huur fin som helst! Gammal stil, högt i tak, trästolar och bord (vet inte vilket träslag, men det där som är fint, ni vet!), och så fönster där solen skiner in! Tog en bild från utsidan, här är det dock lite mörkt. Men här ska jag spendera några veckor nu! :)


People get ready, there's a train coming

Att flytta hemifrån har alltid varit nåt man har snackat om utan att egentligen förstå att dagen när det ska ske faktiskt kommer att dyka upp snabbare än man anar. Även om jag hela sommaren har förberett mig på just detta är det knappt att jag har förstått det än.

Det jobbigaste är att jag vet att jag kommer sakna alla nära och kära så fruktansvärt mycket. När jag skulle åka iväg med tåget igårkväll rann det många tårar när jag kramde familjen och kompisarna farväl. Självklart kommer jag ju träffa alla igen när jag kommer hem, men det blir inte samma sak.

Än är det en bit kvar till Stockholm, som alltså är staden som ska bli mitt nya hem. Antar att det till en början kommer att kännas som vilken Stockholmsvistelse som helst och att det kommer att ta ett tag innan det går in att jag faktiskt ska stanna där.

Har tänkt försöka att börja blogga igen nu när jag har flyttat så att dom som vill kan ha lite koll på vad jag gör. Så nu kör vi, right?!


RSS 2.0