Då var julen än en gång över!

Så var julen över även iår! Jag har inte lagt nån tid på bloggen som ni kanske har märkt, utan har istället umgåtts med nära och kära. Julafton blev hemma med släkten, det var mysigt! :) På juldagen inhandlade jag (äntligen!!!!) en iphone, och sen åt jag julgröt hemma med min farbror och hans familj. På annandagen blev det shopping i Skellefteå och sen ett mycket trevligt besök hos våra kusiner som bor där. Det blev riktigt god mat, massa surr, och lite tittande på filmer som var från sisådär 20 år tillbaka. Haha, oj vad vi skrattade! ;)

Som ni kanske förstår har det blivit en hel del umgänge med släkt och familj, vilket är underbart så här vid jul, tycker jag! :) Annars har jag inga specialla nyheter, förutom att jag ska åka på nyårsläger i Umeå som börjar imorgon. Så ikväll blir det packning och laddning för att sen hämta upp b-rudarna med fin-volvon imorgon och bege oss till civilizationen.. :) Får se om det möjligtvis smyger in en liten update imorgonbitti, det beror på hur stressigt det blir.. Nu ska jag återvända till packningen, peace out! ;)



Dan före dan före dopparedagen!

Nu är det ingen skola förrän på ett bra tag. Känns sjukt bra. Igårkväll var jag med tjejerna och vi byggde pepparkakshus, kokade knäck och snackade omallt och inget. Det var kul, as usual. :) Det känns riktigt mysigt att det snart är jul! Julstämningen hemma är på topp. Levande ljus, tomtar, änglar och annat julpynt är nog en bidragande orsak. Skulle tippa på att julmusiken också har gjort sitt. Dessutom är julkalendern grym, så den lyser som upp dagarna. :) Idag är det förresten dan före dan före dopparedagen. Det ni!

We found love in a hopeless place

Hittade den här vidoen på facebook igår, galet bra! Älskar tolkningen av låten! :)


Pepparkakshus

Ikväll bestämde jag och min syster oss för att göra ett pepparkakshus! Så vi drog och handlade, och sen har vi pysslat på!

Obligatorisk dekoration


Lina var duktig! :)


Resultatet! Observera dom fina katterna som fick bo i huset..! ;)

Nu blir det glögg och julmys! :)

Julkonsert med Accent!

Ikväll hade vi julkonsert med våran kör Accent. Det är ju fjärde advent nu, och det känns!! :) Det är som mysigt med julmusik, så en julkonsert kan ju var rätt nice. Vi sjöng med kyskokören från Älvsbyn. Bilder på när vi sjunger finns på alvsbyn.just.nu. Sen blv vi bjudna på julbord efteråt. Första julbordet för iår, nice! :)


Ni är underbara! ♥




Julmat!









Folk från kören som vill hugga in på julmaten!




Mysigt värre! Fina Amanda kom också med! :)

När vi skulle hem blev var det en kompis som behövde hjälp med att få igång bilen, så då fick vi prova använda startkablar! Fyra tjejer, två bilar, två startkablar. Men vi fixade det! Haha, händiga brudar!

Bilder från Umeå! :)

Hann inte sitta så mycket vid datorn i helgen, men i lördags drog alltså jag, Emma och Lina till stan och shoppade loss. Jag köpte alla julklappar som jag ska köpa iår. Hade som sagt inte köpt en enda innan det, så det känns skönt att ha det gjort. Är väligt nöjd med det jag hittade också! :) Kan inte vänta på att få ge bort grejerna..!! :)

När vi var klara for vi och handlade på Maxi och for hem och åt, och sen på kvällen kom Tommy och Ann(ika)(hur kul vore det inte om hon hette Annika istället för Ann? Då blir det ju precis som i Pippi!!) och vi satt och surrade om allt möjligt, fikade, och så spelade vi Med andra ord. Ibland var mins spontana kommentater jättedumma, så vi lämnar det, helt enkelt.. ;) Det var iallafall superkul att träffa Tommy och Ann, för det var alldeles för länge sen sist!

Hann knäppa några bilder under helgen iallafall..! ;)


Mumma!!




Redo för shopping!!




På stan var det körer som sjöng och julpyntat överallt! :)




Tack för besöket, sis! :)

Umeå!!

Igårkväll tog jag och Lina volvon, packad med bra musik, övernattningsprylar och härlig stämning och drog till våran syster i Umeå! :) Om man säger såhär... jag är inte den bästa på att hitta.. Några citat från mig under bilfärden:

• Alltså, far man över Piteå eller Luleå när man ska till Umeå..?
• Men hur kommer man till Skellefteå, måste man svänga av E4:an? Jag ringer pappa..
• Men det är lugnt Lina, jag hittar, jag hittar. VÄNTA!! Skulle jag ha tagit den där avfarten kanske?


Sen, när vi hade kommit oss till Umeå (vet då inte hur vi lyckades med det, men GPS:en var då väldigt bra att ha..!) så ska jag försöka följa GPS:en och svänga dit den säger. Våran GPS-röst är förövrigt en norska. Det blir så mycket roligare då. Och så kan hon inte låta arg om jag kör fel. Därför är det ganska bra.. ;) Men trots att hon säger, och det står precis hur jag ska köra lyckas jag..

Jag: Jahapp..
Svänger till höger
Lina: Men Erika, vad gör du!? Varför svänger du?
Jag: Men det står ju att jag ska svänga!!
Lina: Jaaa, på 400 meter, ja.. Åhhhh..
Jag: Jaha.. eh, oj.. Men det går säkert lika bra med den här vägen!
Lina: Mmm..

Det blev mys i Emmas lägenhet igår med godis och film från Hemmakväll. Riktigt mycig systerkväll! :) Nu ska vi ut på stan och shoppa lite julklappar! Spännande! Ann ska följa med, så det ska bli kul, för har inte träffat tösen på år och dar känns det som..!

Tagga psykologiprov!

Imorgon är det psykologiprov som står på schemat.. Är lite rädd, även om jag faktiskt för en gångs skull har pluggat (även om jag somnade lite då och då, men det hör väl till?!) :) Creds till mig där. Så ska gå och kötta sönder det där provet hade jag tänkt! Kanon. Annars då? Mina syskon har nog lite psykiska störningar, för när jag loggade in på min facebook hade dom typ kommenterat gamla statusar och gillar massa gammal skit på min logg. Haha, dom är ju som dom är.. Men jag älskar dom mest av allt ändå!! ♥

Oh no... BUSTED!!



Alltså hur söt tjej?! Man vill bara äta upp henne!! ♥

Julklappar!

Har insett att det börjar vara dags att inhandla lite julklappar! Har nämligen inte köpt en enda än.. hehe. Är man en "sista minuten"-människa så är man.. Jag har dock planerat lite löst ungefär vad jag ska köpa, och så tänkte jag passa på att shoppa loss i helgen då jag ändå ska ner till Umeå för att hälsa på min kära syster! ♥

Men vad ska man önska sig själv då? Tycker ju att de är jätteroligt att ge bort presenter, men brukar ha väldigt svårt att komma på nåt att önska sig själv.. Iår är dock ett undantag, eftersom att jag har kommit på en hel massa grejer jag behöver. Bara dyra saker dock, men tänkte att det funkar ju alltid att önska sig pengar istället och försöka fynda på mellandagsrean? ;)



Så var det över!

Idag har vi varit runt och lussat hela dagen lång! Så nu rullar bara luciasångerna i skallen hela tiden. Trodde att det skulle vara asjobbigt att sjunga alla sånger om och om igen, men det var faktiskt inte så farligt. Jag tyckte det var kul! :) Speciellt på ålderdomshem när dom gamla sjunger med eller börjar gråta för att dom är rörda. Då känns det som att det är nåt värdefullt man gör. :) Dessutom har vi fått lite småpresenter av dom olika bankerna, plus att vi har fått smörgåsar, lunch, och massvis med fika. Så hela dagen har varit en liten sockerkick.. hehe.

-


-


Nu är ju allt med lucia över, det känns lite tråkigt.. Visste inte riktigt vad det innebar att vara luciakandidat när jag tackade ja, och kände inte heller nån som skulle vara med, men jag tänkte väl att: varför inte? Så jag var med, och det har varit jätteroligt! Har lärt känna många jättesnälla tjejer och det har verkligen varit en mysig tid som har gett julstämning. Så jag ångrar verkligen inte att jag var med! :) Tack alla kandidater för den här tiden! ♥


Fler bilder finns på alvsbyn.just.nu och piteatidningen.se, och på facebook! :)

Luciakröning

Har just kommit hem från kyrkan där det var luciakröning! Stephany, som är en utbytesstudent från Rumänien, blev lucia, så det var jättekul! Hon har aldrig firat lucia förrut, så därför var det speciellt för henne! :) Det gick iallafall bra förutom att dom failade med att tända våra ljus i början, att jag var typ asnervös när jag sjöng solo, och att mitt lucialinne var så långt att jag höll på att snubbla hela tiden! Haha.. Men nu är det bara att tagga för imorgon då det ska lussas hela dagen lång! :)

Bild från när vi var och sjöng i Storforsen!

Tjuvarnas jul!

Om en julkalender är det första man tänker på när man har vaknat, då är det en bra julkalender. Jag tycker verkligen att dom äntligen har fattat viknen nu och gjort en bra julkalender! Gammeldags, mysig, julig.. ja, så ska en julkalender vara! :) Eftersom att jag är ledig idag (mehehe) så vaknade jag just och ska se dagens avsnitt nu och käka lite frulle! Mysigt!


Glamourfest!

Igårkväll var jag på en fest med glamourtema. Jag kom på precis innan vad jag skulle ha på mig, men hade liksom helt glömt bort håret. Så det blev an liten panik-uppsättning på sisådär 4 minuter.. Men det fick funka! Festen leverarade och vi dansade a lot..! ;) Eftersom att jag hade lite stressigt (tidsoptimism är en sjukdom, en sjukdom!!) så hann jag inte ta nå bra bilder, men här har ni iallafall en bild som jag trots allt hann knäppa! :)


Your favorite hello and your hardest goodbye

Ikväll belv det jobb med Jocke och Johanna. Det var roligt, och ännu roligare var att de hade snöat asmycket när vi kom ut. Det var lät en decimeter, och bilen var helt översnöad. Kul för alla som jobbar med att köra plogbil, ni har en natt med jobb framför er..! ;)

Har köpt lite gotta, så snart kommer nå kompisar så då blir det att snacka, kanske se en film och bara chilla stadigt för att det är helg. Låter bra? Tyckte jag med. Ha en bra kväll hörrni! :)



Svar till självaste Jullan!!

JULIA FERNBERG om Blodgivare? Ohyes!:
ANDÅ! Jag trodde inte att du skulle bli en blodgivare! Jag är imponerad, cooling! ;)
JULIA FERNBERG om Blodgivare? Ohyes!:
ANDÅ! Jag trodde inte att du skulle bli en blodgivare! Jag är imponerad, cooling! ;)

Bra Sverige! :) Nejmen, jag vet, det var verkligen oväntat. Men ibland måste man övervinna sina rädslor helt enkelt. Grattis förresten, till att du vågar komma ut och tillkännage dig. Det var sannerligen på tiden. Puss! ♥

Blodgivare? Ohyes!

Jag vet inte hur bra du känner mig, men känner du mig bra så vet du att jag är ganska rädd för sprutor. Stick i fingret går för sig, men i armvecket är verkligen lika med döden!! Jag tycker att man känner sig så utlämnad när man tar det i armvecket, det känns så blottat på nåt sätt.. Iallafall lyckades Johanna få mig att låta henna sticka mig i armvecket när vi hade öppet hus på skolan (och dom hade nå grejs i omvårdnadsklassrummet där dom stack folk), och då klarade jag av det!! Så idag tänkte jag att- Nejmen, Erika! När det inte dags att du blir blodgivare då?! Sagt och gjort. For till vårdcentralen och fyllde i massa papper om att jag minsann inte är gravid, har hiv eller tar hjärtmedicin. Efter det fick jag prata med olika sköterskor och så fick jag kolla mitt blodvärde, som visade sig vara bra.

Då var det bara det värsta kvar då- sticket av sprutan. La mig på sängen och försökte att säga att "Alltså jag är som lite halvt spruträdd, du behöver inte säga till när du stoppar in den, Johanna säg nånting till mig nu, sa jag att jag är lite spruträdd? Säg inte till när du stoppar in den". Lite lätt hyper skulle jag nog beskriva mitt tillstånd som just då. Men sen stack hon, och sticket gjorde inte alls så ont, vilket var bra. Så du är jag oficiell blodgivare, och i mars ska jag fara dit och lämna blod på riktigt. (För det här var bara en testomgång så att dom skulle se vilken blodgrupp jag har och att jag inte ljugit om att mitt blod var smittofritt.) Om inte det är vuxenpoäng så vet jag då inte vad! :)

Trodde dom att dom kunde skrämma mig med lite blod? Skulle inte tro det. Jag är ju modig, för tusan! ;)

Svar till dig, sis! :)

Emma om Andra advent!:
Du är sötast av alla luciakandidater sis! :) Ska vi köpa julklappar till våra parents tillsammans?
Emma om Andra advent!:
Du är sötast av alla luciakandidater sis! :) Ska vi köpa julklappar till våra parents tillsammans?

Tack sötis! :) Jaa, det låter som en rimlig idé! :) Jag tänkte ringa dig nån dag men har inte haft tid.. Men var det nästa helg du ville att vi jag skulle komma ner? För då kan vi ju julhandla då..! Hör av dig nån gång när du har tid, vi måste snacka..! ;) Love you! ♥

Andra advent!

Idag är det alltså andra advent, och ingen snö. Det är bara tragiskt, alltså. Tröstar mig med att julkalendern iår är awesome och att det iallafall är julstämning i buktiker och så, och även här hemma nu! :) Var dessutom med luciakandidaterna i storforsen igår, och då fick man lite julstämning, det var verkligen supermysigt! :)

Bild lånad från älvsbyn.just.nu


Nu försöker jag komma på vad man ska önska sig i juleklapp. Har några ideér, ändå! :) Men det svåra är ju vad man ska köpa till alla andra..?! Jag har alltså inte handlat en enda julklapp än. Bra Erika. Jättebra.

Sovmorgon!

Fick just veta att jag har sovmorgon till kvart i 10 imorrn istället för att börja 8.10. Det gjorde helt klart min kväll! :D Sovmorgnar (sovmorgonar? sovmödrar? neeeeej- det lät inte rätt.. jaja, ni fattar vad jag försöker skriva iallafall.) in my heart. Forever. ♥

En annan som gillade att ta sovmorgon var Törnrosa! (Skämmigt att jag inte visste hur hennes namn stavades, så jag fick googla det. Fail. Skyller på att det är kväll.)

RSS 2.0