Lite roar små!

Om man får tråkigt på jobbet får man göra vad man kan för att roa sig..!


Sov (inte alltför) gott!

Imorse ville jag inte riktigt upp när mina alarm ville att jag skulle vakna.. Lyckades därmed stänga av larmen. Smidigt, tänker ni. Jo minsann, men mindre smidigt att det var ett seminarium som började när jag vaknade. Hade jag inte vaknat av ett sms (creds till dig Jullan) hade jag nog sovit nån timme till. Jag hade dessutom sovit i blött hår, i en hästsvans. DÖDEN. En sån frisyr vill ingen vakna upp till. Jag tänkte att det här kunde gå illa men att jag skulle försöka bemästra mitt hår, men så såg det (till min förvåning) inte alls farligt ut. Oväntat, men bra. För jag kom tillräckligt sent ändå.


Myslördag!

Igår blev det en väldigt lugn dag. Gick på stan lite med Biggis! Vi fikade, och så shoppade vi. Jag hittade lite nya grejer och ett par nya skor. Blir typ 2 dm längre när jag har på mig dom känns det som. Haha, typ höjdrädd.. Sen kagade jag och Biggis middag tillsammans och drack vin och pratade. Eftersom vi hade hört så mycket bra om Searching for sugarman hyrde vi den och såg den sen. Den var faktiskt bra, inte som jag trodde. Vet inte vad jag trodde iofs.. Men den var bra. Fattar inte hur en sån grej kunde hända bara, sjuk värld vi lever i. 
 
Vi fixade naglarna tillsammans också igårkväll, jag gjorde fransk manikyr. Längesen, faktiskt! Ett tag hade jag det typ jämt. Men har inte hunnit med det nu riktigt. Igår tog jag mig iallafall tid, mysigt! 
 
Fick bli chai-latte och en smörgås till (väldigt sen) frukost! 
 
Gott!
 
Middag med Biggis! Vi lagade lasagne! Den blev faktiskt god! 
 
Sen åt vi äppelpaj! 
Jättesöt hjärt-form!
 
 

Fredag!

Igår fredags var det fullt upp heeela dagen. Först föreläsning, sen myslunch med klassisar, sen kick-off med jobbet. Efter kick-offen blev vi bjudna på mat och dryck på O'learys där vi hängde ett tag. Sen mötte jag upp Stina och Eva och drog till Medis och förade för att sen dra till Amba och dansa lite. Dagen och kvällen var bra, men slutade mindre bra när Eva blev avstulen sin plånka på Max och nån tog ut alla pengar hon hade på kortet. Jag vet dock vem det var, så polisen ville att jag skulle vittna.. Jösses. Ni får lite blandade bilder!
 
Inväntar att lunchen ska bli klar så vi kan hugga in!!
 
Sara och Jessica! ♥
 
 
Kick-off på jobbet!
 
På O'learys, haha
 
Stina! ♥
 
Sen drog vi och dansade lite!
 
 
 
 
 
 

Only know you love her when you let her go


Café Mocco

Hade en relativt lugn helg i helgen På lördagen gick jag ut med Anna, men söndagen blev väldigt väldigt lugnt. Det behövdes, för jag har verkligen kört på till 100% sen jag kom hit. Sen blev det Guldbaggegala-mys hos Maggan på måndagskvällen. Upptäckte massa filmer som jag uppenbarligen måste se. 
 
Idag blev det en myskväll med Stina på Café Mocco på Östermalm, mycket mysigt! Där såg vi Karin från Äntligen Hemma (hon med håret) och en av dom andra från programmet. Jajamän! Sen satt vi och snackade om allt och inget och åt supergod kladdkaka! :) 
 
 
 
Väldigt mysigt Café!

Hemma!

Känns väldigt skönt att vara hemma igen. Hemma i Stockholm. Även om Älvsbyn alltid kommer att vara speciellt för mig så känner jag att jag hör hemma här i Stockholm nu. Och det är väldigt skönt att slippa leva varje dag under vinterhalvåret i 30 minus också. Hatar att frysa. 
 
Var ute och firade att tentan var över igår med mina klasskomoisar på Koh Phangan. Mycket trevligt och gott, och superkul att få träffa dom igen! :) Dock blev det ganska sent, så var inte jättepigg idag på jobbet.. Men det får man ta.
 
Ikväll ska jag ta en riktig myskväll tänkte jag. Bada, måla naglarna, köpa godis och se på TV och bara mysa. Behöver verkligen det, för jag har ganska stor sömnbrist. Om vi underdriver. 
 
Uppe i Norrland! Vackert, men ack så kallt. 
 

Sista dagen i Älvsbyn!

Det känns verkligen som att jag har varit hemma i en evighet nu! Det har jag också, nästan. Idag är iallafall sista dagen här, åker hem till Stockholm imorgon. Har haft ett väldigt trevligt jullov och hunit umgås mycket med familjen och med vännerna här uppe! 
 
Bäst: Nyår. Det var också grymt kul när vi hade en tjejkväll med trerätters!
Sämst: Det var askallt flera dagar. Okej, jag är ju ändå uppväxt här så jag kan ta kyla (eller?), men när det är kring 30 minus i flera dagar i sträck blir jag bara less.
Värst: Var sjukt nära att frontalkricka med en älg när jag och min lillasyster körde hem från Boden en kväll. Det snöade, så det var lite dålig sikt. Körde tack och lov inte alltför snabbt, för från ingenting står en älg mitt framför bilen. Om ni tänker hur det ser ut när man ser en häst hoppar över ett hinder, precis så såg det ut, men det var en älg som kom nerifrån diket och hoppade över plogkarmen som var ganska hög. Så den står alltså MITT på vägen. Bromsade ju snabbt som tusan, tur att jag reagerade så pass snabbt, för det höll ändå på att vara försent. Både jag och min lillasyster började skrika allt vi hade direkt när älgen kom upp på vägen (till saken hör att jag har fått bromsa för älgar förr och då aldrig har skrikit, utan bara bromsat och sen blivit lite rädd i efterhand), för jag trodde verkligen att det var kört alltså. Vi hade dock änglavakt, för älgen gick precis undan när vi körde förbi. Men det var verligen ingen marginal. Fy tusan. Älgar är ju det värsta med norrland! 
Mest random: Åkte slalom i kanis. Brukar nästan aldrig åka i Kanis, och när jag åker brukar jag åka snowboard. Men det var kul. Vad gör man inte för sina vänner?! :)
Äckligaste: Det jag och Kajsa såg på TV dagen efter nyår. Berättar jag kommer ni typ att spy, så äckligt var det. 
Godaste: Älvsbyvatten!!! Sjukt underskattat! Det är så fräscht och friskt! Mums!!
 
Ska typ smuggla ner älvsbyvatten i resväskan så att jag har ett förråd. 
 
 

Stillbilder från musikvideon

 
 
 
 
 
 
 
Bilder ur musikvideo av Erika Karlsson. Utspelas i Älvsbyn, Piteå, Luleå. 

Mitt 2012

Tänkte skriva en sammanfattning om året som gått, men det tog längre tid än jag trodde. Nåja, bättre sent än aldrig! :)
 
Okej, here we go.
 
Jag satsade mycket tid på min musikvideo, som jag idag är jätteglad över att jag gjorde. Det betydde mycket för mig att göra den och allt vad det innebar. Själva inspelningen tog inte många timmar, men det ligger så mycket annat jobb bakom. När man gör ett sånt projektarbete och måste fixa många saker själv växer man väldigt mycket som männsika (låter kanske klyschigt, men det var verkligen så). När den var klar publicerade jag min musikvideo på youtube och fick supermånga positiva kommentarer om den. Är jättetacksam för det, verkligen! Det betyder mycket när andra uppskattar något som man själv ser som viktigt. Nu råkade jag tyvärr ta bort den från youtube av misstag (skulle fippla med google+konton för att jag hade ny mail och råkade ta bort kontot som var kopplat till min youtube-kanal..), vilket inte var så duktigt gjort. Men, skam den som ger sig! La upp videon igen, så ta gärna en titt om du vill! :)
 
 
 
Jag träffade Mikael Persbrandt flera gånger för att jag jobbade på en filminspelning där han var med. Det var verkligen grymt kul. Surrealistisk känsla när han står med mig i köket och frågar om det var kul när jag var hårmodell och ser på mig med sina intensiva ögon. Att få skjutsa honom i en bil var dock också ganska fränt. Sen träffade jag ju Lena Olin, Lasse Hallström och många andra kändsisar också under den filminspelningen! :)
 
 
 
 
Jag var hårmodell igen till Amanda, och den här gången fick jag vara en ängel. Vi var många modeller den här gången, och vi fick gå en visning. Det var olika teman, några var färgglada, några var änglar/älvor och några var väldigt färgglada. Jag hade en tiara av löshår och änglavingar. Amanda är så sjukt duktig så alla var ju supercoola! 
 
 
 
 
Jag åkte till Oslo, väldigt fin stad. Vi var där med min gamla orkester, så vi spelade lite där. Vi spelade bland annat på Operahuset, det var kul. Sen har jag alltid älskat norska, så att höra det live med surroundljud var bara helt amazing. Sen lever norrmännen upp till sitt rykte när dom har två röda gubbar på samma trafikljus. Kempegrejt!
 
 
 
Jag åkte på språkresa till spanien och lärde mig faktiskt (!) mycket spanska. Har kanske glömt mycket av det nu, men det var riktigt kul att få vara i Spanien och verkligen försöka snacka spanska. Efter den resan känner jag att jag lätt skulle kunna åka nån gång och bo ett tag i Spanien och försöka lära mig flytande spanska. Fast det finns så mycket jag vill, så får se om det blir av..
 
 
Jag tog studenten och gick på balen. Det var en bra vecka. Tråkigt att måsta lämna fina vänner från skolan, men så blir det ju förr eller senare. Man väljer olika vägar. 
 
 
 
 
 
Jag var på bröllop i Piteå då Julia och Micke gifte sig. Det var väldigt trevligt, och självklart blev det en del snyftande. Måste sluta vara så känslig får sånt där! Sen tog vi lite bilder, haha!
 
 
 
 
 
 
Jag åkte med familjen till Budapest på semester under sommaren. Väldigt härligt att inte bara åka till en turistort utan att faktiskt välja nåt annat och se en stad. Gillade Budapest, det var fint där. Speciellt på kvällara när alla broar över Donau är upplysta, vackert!  En dag åkte vi över till Wien också. Wow, alltså. Så då hann jag avverka både Ungern och Österrike som länder jag besökt. Check!
 
 
Jag njöt av att få umgås med mina vänner under de fina sommardagar då jag faktiskt var ledig. Jordgubbar, nutella, kubbspel, solande, tjejsnack.. Kvaltetstid! Vi åkte även ut och fiskade (?!) ett antal gånger. Undefär alla av om gångerna fick jag höra att jag var töntig för att jag inte ville röra i masken och tyckte att alla fiskar var äckliga. Jag blev kallad asfaltsbarn, haha. Med det menades att jag var som en som växt upp i en stad och aldrig vistats i naturen. Detta stämmer ju inte, och jag är inte såå mesig, men det där med fiske har aldrig riktigt varit min grej. Men vad gör man inte för sina vänner? 
 
 
 
 
Jag flyttade till Stockholm och började på univeritetet. Ett väldigt stort steg, fast samtidigt inte. Har länge vetat att jag är påväg nånstans och att jag vill flytta till nån större stad. Att det sen blev just Stockholm berodde på lite olika faktorer, men jag är glad att jag valde att flytta dit. Trivs jättebra i staden, och människorna jag lärt känna är hur sköna som helst! Utbildninden jag går heter Personal, Arbete och Organisation (PAO), och känns väldigt seriös och intressant. Nu har vi ju dock börjat med massa roliga kurser, så det kanske blir värre sen, haha. Det kanske är lite otydligt vad linjen jag går innebär, men många som har gått den jobbar som personalchefer/personalansvariga eller beteendevetare. Så just nu har vi läst mycket psykologi.
 
 
Jag var på Dirty Dancing med mamma och Biggis. Såååå bra. Jag är ju en sån som älskar musikaler och även dans i alla dess former! Så en kombination av detta.. ja, kvällen var helt magisk. 
 
 
 
 
 
Jag var på galapremiär på Grand Hotel. Det var fantastikt. Att få träffa Micke och alla andra från filmteamet igen var coolt, och att se resultatet av allt slit. Ingen kan förstå hur mycket arbete som ligger bakom en film innan man själv har varit med om det. Det var en mycket speciell känsla. Mitt namn var med i eftertexterna, det var också väldigt surrealistiskt. På ett bra sätt. (Det står mer om både Dirty Dancing och gala-premiären i den här länken http://erikakarlssonss.blogg.se/2012/september/en-lyxig-helg-med-dirty-dancing-och-kandisfest-pa-grand-hotel.html) 
 
 
 
Jag hade mycket besök från Norrland. Tror det blev fem helger i rad om jag inte räknar heelt snett. Vänner och familj kom för att hälsa på. Det var kul att träffa alla, och att få visa hur jag lever nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag åkte hem över julen. Firade jul hemma med familjen. Mysigt med en riktig jul, som när man var liten! :) Sen firade jag nyår i Luleå med Ida, Kajsa, Sebbe och många fler. Hade skitkul, perfekt avslut på ett rätt så händelserikt år. 
 
 
Oj, det här blev längre än jag hade tänkt. Ändå har jag bortprioriterat vissa saker, men det här är iallafall det mitt år mestadels har bestått av. Känner mig duktig som äntligen (!!) har lagt ner tid på att skriva det här inlägget. ;)
 
Nu kör vi 2013!
 
 

Lina målade mina naglar idag!

 

Effektiv på fel sätt

Jag får nog aldrig så mycket gjort som när jag har hemtenta. Jag går runt och gör verkligen allt annat än att plugga. Läser bloggar, spelar quiz-kampen, sorterar allt på min dator, städar, äter frukt, ser på trailers på youtube, ser på OC, spelar gitarr.. Verkligen allt anna än att plugga. Men nu ska jag försöka göra ett ryck. Det känns bara så ovärt, för den ska inte vara inne förrän nästa vecka på torsdag. Då kan man ju göra allt på onsdagsnatten. Typ. 
 
Igår låg jag på köksmattan. Det är roligare än att skriva tenta.
 
 

O.C

Har sett OC nu under julen, är inne på sista säsongen. Det var längesen jag såg en serie, faktiskt. Den enda serie jag slaviskt har sett varenda avsnitt av är One Tree Hill. Nu jämför jag ju därför O.C med One Tree Hill hela tiden, och tycker att O.C är mycket sämre. Men det är ändå lite kul att följa en serie, och är jag på sista säsongen är det ju ingen mening att sluta. Dessutom älskar jag musiken i både O.C och One Tree Hill, så kan ju alltid skylla på det. 
 

RSS 2.0