Spännande... ;)

Har pumpat biceps på gymmet idag.. Kul att man äntligen börjar se lite resultat! ;) hähä!


Grov kille?!

Dagens citat av Emil när jag skulle se om jag nådde att hålla runt hans överarm: "Jag tror du når om använder båda armarna! Kanske.."

Emil?

A+

Idag har jag varit en lektion på skolan (där vi förövrigt kollade blodgrupp, jag är A+! Det är den vanligaste blodgruppen av alla, så det var ju skönt att jag inte hade nån jättekonstig så att det skulle bli problem om jag skulle behöva blod nån gång eller nå..!), och efter det for jag på akupressurbehandling igen. Kan meddela att min ryggrad är så gott som rak nu! Hallelujah!

Efter det har jag sprungit runt lite på byn och gjort lite ärenden, och så har jag gjort massa annat fix sen jag kom hem! Nu är klockan bara 3, och har redan hunnit med massor idag. Planerna nu är att chilla lite, spela gitarr, och allmänt bara slöa tills det är dags att laga mat! Då blir det tacos (mmmmh!!), och då kommer min bror också hem! :) Ikväll blir det nog, för ovanlighetens skull, en hemmakväll. Idolmys, godis, och kanske en film efter det. Sen ska jag försöka komma i säng relativt tidigt så att jag orkar upp och göra det där äckliga provet imorrn... Jaja, blir skänt att ha det bortgjort sen iallafall! :)



If I Die Young


På rymmen!

På rymmen igår var verkligen superkul!! Jag, Johanna och Norman blev jagade, och vi vann våran match, för vi blev aldrig tagna. Vi löpte på bra och hade riktigt kul också! Lite härligt teamwork och bra kämpaglöd gjorde susen! ;)

För övrigt var den en lärare som fällde en kommentar somlöd ungefär så här till mig: "Har den unga damen möjligen lust att följa med den belästa herren in på hans arbetsrum?" Det lät inte jätterätt, precis..


Imorrn väntar en lektion, sen är det höstlov! Känns helt ok.

Jag lever, fortfarande!

Ja, jag lever. Har bara inte haft tid eller ork att uppdatera. Men det har inte hänt speciellt mycket på senaste tiden.. Jag har planerat lite inför höstlovet, och så. Längtar! På lördag ska jag dock skriva högskoleprovet.. Vem utsätter sig för nåt sånt?! Skriva prov en hel lördag.. Kommer bli drygt. Jaja, är man anmäld så är man.. Jag har då iallafall lördagen planerad!

Sen har jag försökt komma till skott för att beställa en studentmössa, för har inte gjort det än.. Ingen som vet nån bra och billig sida man kan beställa från? :) Blev så sjukt irriterad på abc-gruppen när dom var på skolan. Kände verkligen inte för att beställa nån himla studentmössa efter det, så har låtit det vara ett tag istället.


Ikväll ska vi i Idrott B ha mörkerorientering med Skidlinjen.. Ska man skratta eller gråta? Om vi säger så, sist vi hade orientering på skolan sprang jag vilse och stod och letade efter en kontroll bland en massa stenrös. Det stod att kontroellen skulle vara "vid stenröset, norra sidan." Det enda jag såg var stenrös. Sprang runt där som en vilsen stackare. Hoppas inte på repris ikväll med andra ord.


Nu har jag varit nog cool och uppdaterat, åter till svenskalektionen..

-



Äkta vara

Har just käkat middag och sminkat mig! Ikväll bär det av till efs för ungdomsmöte, "Äkta vara". Kommer bli grymt! Hoppas ni läsare också får en bra lördagskväll!! ♥


Snön har kommit!

Åååh, känslan imorse att efter en lång natt stiga upp pch se att det är helt vitt utanför fönstret var magisk! :D Jag är inte nån super-vinterälskare, men jag tycker helt klart att det är mysigt med mörka kvällar när snön ligger ute och himlen är stjärnklar. Speciellt under advent. Då är det så mysigt överallt, och man börjar längta mer och mer efter julen... :) Sen hatar jag när det är typ -30 flera dagar, för då vill man inte ens ut. Men vintern är ju tyvärr så också här uppe, så det får man leva med.

Orkar inte ta nån bild på hur våran gård ser ut nu när den är snötäckt, för jag antar att det finns nog av dom bilderna på facebook just nu.. Iallafall kände jag mig precis som ett litet barn igen när jag såg snön. Det är som en speciell känsla, varje år! :)

Bored.

Alltså, jag har verkligen glömt bort hur man gör när man pluggar.. :o upptäckte det igår när jag för första gången den här terminen skulle plugga till ett prov. Först läser jag alltså igenom en sida, och fattar ingenting. Sen tänker jag att om jag lägger mig lite skönt med kuddar och filt i sängen, kan jag ju plugga i lugn och ro. Vaknar en stund senare och tänker " men hallå, nu sover ju jag..?!". Sen läser jag igenom samma sida igen och fattar fortfarande ingenting, så då skriver jag ner stödord och försöker nöta in det. Sen tänker jag att, det var då konstigt att jag inte ens känner igen det jag läser, för vi borde väl ha gått igenom det..? Då kollar jag vilka sidor provet ska vara på, och så är inte ens det uppslaget som jag äntligen har börjat fatta med på det där rackarns provet. Kände bara fml! Så då fick jag alltså ta nya tag och läsa allt, trött i skallen, dåligt humör och less på allt. Som ni kanske kan gissa gick det inte jättebra. Så jag läste faktiskt inte ens igenom alla sidor. Kollade mest på bilderna.. hähä! ;) Skrev iallafall provet idag, hoppas verkligen att jag klarade det. Håller tummarna för att läraren rättar generöst! ;)



Kusinen på TV!

I tisdags var min söta kusin med på tv!! Han var med på ett program som heter Överraskningen på Bollibompa! Överraskningen är ett program där en kock väljer ut 12 barn, och sen hjälper dom att överraska nån som de tycker förtjänar en överraskning! :) Tjejen som blev utvald i det här programmet är en kompis till min kusin Lucas, och hon har en cp-skada som gör att hon har svårt att röra sig och leka som andra barn. Hon blev utvald till programmet, och fick överraska en kompis med en god middag. Då valde hon att överraksa Lucas, och när dom frågar varför han är en sån fin kille svarar hon att han är snäll med henne och brukar stanna inne ibland på rasterna och att han hjälper henne upp när hon ramlar. Så sött! Han är världens sötaste och har alltid energi och springer omkring och klättrar och hoppar överallt! Hon säger att han brukar kallas för en klätterapa på skolan, och det förstår jag! Hursomhelt, Lucas blev bjuden på en god middag, och han blev jätteöverraskad! Det förstår jag! :)

Varför man får blåa ögon eller små fötter..

Vi har alltså genetik-prov på fredag. Okej, fine att det kan vara intressant med hur arvsanlagen påverkar ögonfärgen, hur lång man blir, vilken typ av personlighet man har, osv. Men- när man kommer in på DNA, mRNA, tRNA, rRNA, introner, exoner, prokaryota celler och eukaryota celler känns det lite mer avlägset och ointressant. Borde egentligen ta och plugga lite på det nu, för har hört av dom som har gjort genetik-prov med min biologilärare tidigare att det är typ det svåraste provet på hela gymnasiet.. Känns ju lovande!



Båda mina föräldrar har blåa ögon, så är inte så förvånande att jag också fick det..! :) Dock har mamma en liiten brun fläck i sitt ena öga, det är lite fränt!!


Workout!

Idag har jag varit och tränat med Johanna, och de var riktigt kul! Det var längesen jag var på gymmet, och det kändes, haha! Vi skrattade typ hela tiden åt att vi blev så trötta och såg så plågade ut, haha. Det fula var att precis när vi var och tränade kom det nån och skulle filma på gymmet, så då hamande vi på film när vi tränade! Då kommer typ folk tro att vi är värsta hurtiga och tränar jämt.. YEAH! ;)

Idag fyller även finaste Kajsa år, stort grattis till dig sweetie! ♥

Hårmodell!

Igår hade jag verkligen fullt upp, det var nämligen då jag var hårmodell åt min fina Amanda! :D Riktigt kul var det! Det var en frisörmässa på Piteå Havsbad i helgen, och på lördagen var det en tävling som hette Nordic Hair Open, och det var den jag var med i. Då fick alla vi modeller sitta framför varsin spegel vid varsitt bord på "tävlingsområdet", där ingen förutom frisörerna fick vara. Sen fick frisörerna exakt 75 minuter på sig att göra en frisyr med tema glitter och glamour. Efter det fick alla frisörer lämna området och så fick juryn (som hade varit hemlig fram tills då) komma in på tävlingsområdet och bedöma frisyrerna och även helheten, dvs. klänning, smink, smycken, skor.. Och de fick alltså inte veta vilken frisör som hade gjort vilken frisyr. Sen var det catwalk för alla modeller, haha! Men det var kul! :) Sen var det prisutdelning. Tyvärr vann inte Amanda förstapriset (som var en utbildning i håruppsättningar och även en fin handgjord statyett, typ!), men tyckte ändå hon gjorde ett grymt bra jobb med mitt hår! Och så var det sjukt kul att vara med! :) Dessutom fick man se massa andra coola frisyrer som dom andra tävlande hade gjort! Och, inte att förglömma, varsin goodiebag med produkter från Loréal! :)



Bild på sminket! Låånga fransar och en massa glitter blev det! Och väldigt markerade ögonbryn, haha!



Frisyren! Det var fönvågor i luggen med en massa gelé på, och sen var frusyren formad uppåt på ena sidan och neråt på den andra. Dock hade frisyren hunnit förstöras lite här, men ni kanske fattar hur den såg ut? :)


Facelook!

Hur stor är sannorlikheten?

Idag stod studiebesök på LTU (Luleå tekniska universitet) på schemat. Jag älskar när man får fara iväg på sånt, för det är som ett avbrott från vardagen i skolan och så är det ju oftast roliga grejer man får prova på eller lyssna på. Fanns typ massa föreläsningar idag, men orkade faktiskt inte gå på nån, utan gick bara runt och var med i lite små tävlingar, fick godis och en mängd olika prylar med LTU:s logga på. Blev bland annat en keps, en linjal, två pennor, två tidningar, en väska, ett hårband, ett sadelskydd (?!), och x antal godisar rikare av att gå runt där idag. Det blev dessutom en god lunch på en av resturangerna. Kycklinggryta med på chai krydda och ris! Mumms! Vi var ju där förra året med skolan, och då lyckades jag vinna en iPod nano för att jag var med i nån lottning, hade sjukt tur! :) Innan vi skulle hem idag var det samling i Aulan, och vems namn ropar dom upp på prisutdelningen? Joo, Erika Karlsson! Har jag just lyckats vinna en iPod nano igen? Jajjemen! Stor sannorlikhet det är för att det ska hända! ;p haha, men det var soft! :D Så äre nån som vill köpa en helt oöppnad iPod nano i silver så äre bara att höra av sig till mig! ;)




Den längst till höger är likadan som den jag vann idag!


Efter Besöket på LTU blev det att ta buss till Boden till min kära bror som fyllde år idag. Resten av familjen kom dit och vi for ut och åt och efter det fikade vi. Mysigt! Blev en promenad nu på kvällskvisten för att jag kände att jag behövde lite frisk luft när jag kom hem. Riktigt skönt! Nu ska jag spela lite gitarr, over and out! ♥

-Open your eyes


I'll be

Det blev vinst för Luleå igår, och trots att jag knappt visste vilka spelare som var vilka och hur reglerna i hockey är så var det grymt kul att stå där och sjunga med i alla ramsor! Man blir som helt inne i spelet och när det blir mål blir man svinglad! ;) haha! Efter hockeyn böev det mat på max, och jag höll knappt på att kunna få i mig maten för att vi skrattade så mycket! Men det är så det ska vara! ;) När vi kom tillbaka till byn blev det att spela sånt där hockeyspel (kan det ha varit NHL 11 eller liknande..? Vet inte vad det heter, hähä..) med grabbarna på efs! :)Jag spelade bara liite, men det är för att jag är så sjukt bra på att vara sämst i sånna spel! ;p När jag väl var med fick jag dock utvisning för att jag råkade tacklas hela tiden.. woups! Vi blev där till lite efter 3, och det var svinkul trots att vi var lite trötta mot slutet! :)

Nu sitter jag och äter lite godis som jag inte hann äta upp igår, nomnom! ;) Borde göra lite engelsa, måste förbereda en redovisning till på tisdag och en annan till på torsdag... Får se i vilket liv jag ska orka ta tag i det, då.. Sen är det körövning klockan 6, så planerna för kvällen blir i övrigt rätt lugna! :)

Förresten, igår ramlade jag över en låt på spottan som jag inte har hört på huuur länge som helst! Det första jag tänkte var "ååååh, A cinderella story!!" Såg nämligen den filmen skämmit många gånger när jag var mindre! Haha, det var tider..! Här är iallafall låten: Edwin McCain – I'll Be :)

Bild från weheart it. "I wanna be your dreams come true"..


Hockey

Blev övertalad att följa med till Coop Arena och se hockey idag, så snart bär det av dit! :) Är inte så insatt i hockey-världen, men det är ju som kul att fara och se nån gång ändå..! Så ikväll hejar vi på Luleå-grabbarna! Hoppas att det inte blir nån olycka, såg lite bilder och klipp igår från när Jonas Berglund skadades förra matchen, fyyy vad obehagligt!

Nu kommer snart Johanna och hämtar upp mig, ha en bra kväll alla! ♥



Being happy doesn't mean that everything is perfect

Jahapp, då har man varit med på sitt sista klasskort. Skönt, men lite konstigt att man inte ska sätta sig framför den där himla kameran och vrida på sig, sätta ner axeln, vicka på huvudet, vrida sig mot kameran och le naturligt nån fler gång. Anyways är det då gjort nu. Älvsbyn är förresten sjukt sega med skolkort, ofta man tar det i oktober? Då är det ju nästan vinter..

Nu har jag just kommit hem från efs, var där med ett gäng kompisar och såg film, Sherlock Holmes. Har dock sett den förrut, men den är ju bra, så.. ;) Nu är planen att krypa ner i sängen och soova. Wonderful.




Engelskaprov

Nu ska jag dra iväg till skolan och skriva mitt första (!) prov för terminen. Det är i Engelska B, och jag kunde väl ha förberett mig mer om man säger så... men jag hoppas att det går bra! Får väl improvisera lite annars, brukar fungera! ;) See ya!




Toss a coin


Teaterlunch och akupressurbehandling

Idag hade vi Teaterlunch i Forum. Det var olika sallader som serverades och så fick vi kolla på några killar från Skuggtearern i Umeå. Hade väl sådär lagom stora förväntningar, jag menar, vaddå skuggteater? Sån där man gjorde med händerna så att skuggan såg rolig ut när man var liten? Men det var som sagt några skådespelare som improviserade korta sekvenser. Så vi fick önska vad det skulle handla om och så spelade dom. Det sista dom gjorde var att en av dem skulle låtsas vara första dagen på sitt jobb som gynekolog. Jag skrattade så att jag nästan grät! Sjukt roligt!

Efter lunchen for jag till en akupressurklinik (ingen aning vad akupressur står för, men det är typ som att gå till en naprapat om ni vet vad det är? En "kot-knäckare" som lagar till ryggen, typ!) här på byn. Har som alltid haft lätt att få ont i ryggen, men har aldrig vetat vad det berodde på. När jag var yngre hade jag skolios för att mina ben växte olika snabbt, men det har då försvunnit nu. Men jag for då dit för att se om det var nå kotor som låg snett. Gjorde dom det? Eh, jo! Först och främst var beckenet typ snett eller vridet på nå udda sätt, och sen låg flera kotor i ryggraden helt knas! Så efter en timmes masserande och tryckande (inget knäckande, han jag gick till gör bara mjuka rörelser och trycker försiktigt!) är jag hemma och det känns då bra än så länge. Hela ryggen är helt varm! Skulle vila från träningen idag och även imorrn för man kan få lite "träningsverk" dagen efter. Så en lugn kväll står på schemat! :)

Avslutar med en bild på några från skuggteatern. Dom gjorde min dag!

Stairmaster..?

Alltså, måste bara berätta vad som hände för nån dag sen,... Jag springer alltså uppför en trappa, bär massa grejer så jag ser typ inte vars jag går. När jag är nästan uppe börjar jag fundera hur jag ska ta mig upp dom sista trappstegen. Jag kommer alltså på mig själv med att tänka "Hur tusan var det nu man går i trappor?!" Kände mig inte överdrivet smart efter det, jag menar, hur kan man liksom glömma hur man går uppför en trapp..?! Epic fail..



Blir väl att ta hiss för mig i framtiden då.. ;)


Koncentrationsläger

Idag har jag varit riktigt effektiv och hunnit med mycket! Var dessutom på en föreläsning på skolan, det var en som hade överlevt från koncentrationslägret i Auschwitz (haha, fail att jag skrev om Auschwitz flera gånger och sen fick googla det för att fatta hur det stavades.. det går bra nu!). Förutom att hon hade väääldigt sövande röst (som resulterade i en liten powernap imitten av föreläsningen), så var det riktigt intressant. Jag tror inte att man riktigt kan fatta hur hemskt det var. Alla judar som var där blev ju verkligen avtagna sin integritet när dom blev avrakade allt hår och blev behandlade som djur. Fy, jag ryser.

Bild från Google.

Just for now

Skrev just ett långt inlägg och sen laggade mitt internet ihop när jag skulle publickera det.. fml. Hursomhelt tillbringades gårdagskvällen med att först spela in material till mitt projektarbete (riktigt kul!!) och sen blev det att vara med några kompisar på kvällen! :) Missade dock Idol, men hörde att kebabkillen åkte, och det var då lika bra! tyckte inte han var nå bra alls på att sjunga! Har redan hunnit få några favoriter och det är Olle, Amanda P och Molly. Alla är så sjukt bra för att vara så unga!

Jag har nog inte hunnit skriva det på bloggen, men jag har blivit tillfrågad att vara hårmodell, så på 2 veckor smäller det! :) Temat är glitter och glamour, behöver jag säga att jag längtar?! ;) Dessutom är bästa Amanda min frisör, så det kan som inte bli bättre!! Ikväll ska jag vara med henne och Johanna och vi ska laga mat, testa frisyren och bara mysa! Sounds great. :)



RSS 2.0